Chystáte se na výlet či dovolenou v České republice a hledáte turistické informace o bezbariérovosti? Našli jsme weby, které se touhle problematikou zabývají, tak snad vám přijdou vhod.

Ověřené a podrobně zmapované trasy v Praze jsme pro vás připravili ve spolupráci s Prague city tourism a podívat se díky nim můžete nejen do klasických turistických lokalit jako je Pražský Hrad, ale třeba i do Karlína či Holešovic. Brožury najdete zde.

Seznam vozíčkářských tras Klubu českých turistů, zmapovaných podle metodiky pro terénní trasy zpracované ve spolupráci s naší organizací a přijaté Ministerstvem pro místní rozvoj, naleznete zde. Trasy jsou tříděny do tří stupňů obtížnosti, takže si pro sebe vhodnou může vybrat každý.

V následujících odkazech bohužel nejsme schopni zaručit kvalitu informací o bezbariérovosti, i tak je ale považujeme za dobrou inspiraci. Určitě neuděláte chybu, když si získané informace ještě například telefonicky ověříte, hlavně vzhledem k vašemu postižení, možnostem a kompenzačním pomůckám.

Spoustu užitečných článků pro turisty najdete po zadání slova bezbariérové či jeho mutací do lupy na stránkách Kudy z nudy. V rámci stejných stránek najdete i tipy na výlety na hrady a zámky zde, nejlepší tipy z regionů potom najdete v odkazu zde a podívat se můžete i do segmentu Bořte bariéry zde.

Tipy na ubytování a výlety v jednotlivých českých regionech najdete v levém menu ve filtru „pro vozíčkáře“ na stránkách Regiontourist.

Stručný přehled bezbariérově přístupných památek v České republice najdete na stránkách Prague City Line zde.

Trasy pro handicapované na horách najdete například na stránkách Jizerské magistrály zde, šumavské na stránkách zde, bezbariérové výlety v Krkonoších najdete na stránkách zde, možnosti v Beskydech zde. Informace nejen z Orlických hor, ale i z celého Královéhradeckého kraje, najdete zde.

Turistické tipy z Českosaského pohraničí jsou zpracovány zde.

Web s tipy, kam se můžete podívat na Vysočině na vozíku, najdete zde.

 

Pokud se chystáte na konkrétní místo a v našich tipech jste ho nenašli, neváhejte se na nás obrátit, zapátráme spolu po dalších lokálních možnostech.

A jestli objevíte ještě další informační weby pro vozíčkáře, budeme moc rádi, když nám o tom dáte vědět.