Sociální nadační fond hlavního města Prahy otevírá Program podpory. Program je určen obyvatelům Prahy se závažným zdravotním znevýhodněním, s déletrvajícím závažným či nevyléčitelným onemocněním, kteří potřebují podporu nebo péči další osoby pro život v domácím prostředí či zajištění léčebného režimu, aby bylo možné předejít ústavní péči.

Cílem tohoto programu je rovněž pomoci těmto lidem k lepšímu uplatnění a zvýšení šance na jejich úspěšné začlenění do společnosti, a to prostřednictvím zajištění podmínek a podpory pro jejich profesní i osobní rozvoj. Sociální nadační fond hlavního města Prahy může pomoci žadatelům, kteří si již ověřili všechny relevantní možnosti podpory od státu a zažádali o ně (příspěvek na péči, příspěvek na mobilitu, příspěvek na zvláštní pomůcku či příspěvek na rekvalifikaci, apod.), a to v případech, kdy je tato přiznaná podpora pro jejich potřeby nedostatečná, nepřichází v pravý čas, nebo přiznána nebyla. Žádat mohou osoby, které mají trvalé či faktické bydliště v Praze po dobu minimálně jednoho roku před podáním žádosti a mohou doložit svůj zdravotní stav.

Více o programu zjistíte zde: https://www.socialninadacnifond.praha.eu/program/nezavisly-zivot-lidi-se-zdravotnim-znevyhodnenim Kontaktovat můžete také programovou koordinátorku Danielu Netrdovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 606 758 797.

Zdroj: Sociální nadační fond hlavního města Prahy