V rámci festivalu Open House Praha 2022 představuje Akademie věd ČR zrekonstruovaný areál Ústavu organické chemie a biochemie v pražských Dejvicích, jehož historie se začala psát v roce 1929, kdy byla postavena hlavní budova tehdy určená pro Státní výzkumný ústav zemědělský. Areál se po zbytek století vyvíjel a proměňoval a o 85 let později v něm přibyla dosud nejnovější moderní a mezinárodně oceňovaná budova přezdívaná Květák.

Jako před rokem, i letos Ústav připravil speciální exkurze po vozíčkáře, které proběhnou 19. května v 10 a ve 14 hodin. Prohlídky jsou plánovány zhruba na jednu hodinu.

Návštěvníci pohybující se na vozíku se při exkurzi dozví zajímavé informace o architektuře areálu ústavu, jeho historii i současném výzkumu, kterým se vědci v ÚOCHB zabývají. Detailně se pak seznámí s nejnovější budovou ústavu, které se přezdívá Květák. V rámci prohlídky nahlédnou návštěvníci mimo jiné i do jedné z výzkumných laboratoří a budou se moci projet po zelené střešní terase této moderní budovy.

Na prohlídku se musí návštěvníci z kapacitních důvodů předem registrovat, přičemž rezervace se provádí pouze pro osobu na vozíku – případný doprovod se počítá k rezervaci automaticky.

Pro více informací se můžete obrátit na Oldřicha Hudečka na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonu +420 771 228 712.

(text: www.uochb.cz), zpracovala Kateřina Novotná